Bostadsrätt - Gymutrustning BRF - Tips vid planering av träningsrum till bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening - Träningsrum - Tips vid planering av gym till BRF

Gemensamt Gym i bostadsrätt BRF - Tips vid planering av träningsrum till bostadsrättsförening

Att bygga ett gemensamt träningsrum där boende i bostadsrättsföreningen kan träna tillsammans blir mer och mer populärt. Att populariteten ökar för att bygga träningsrum i BRF beror på flera orsaker:

  • Bostadsrättsföreningen blir attraktivare.
  • Många har svårt att hitta tid för träning. Med ett träningsrum i bostadsrättsföreningen sparar man tid eftersom man slipper restid till gymmet. 
  • Gymet i bostadsrättsföreningen blir en trevlig mötesplats där boende i bostadsrättsföreningen kan umgås. 

Vad ska man tänka på när man planerar träningsrum till en bostadsrättsförening?

Träningsrummet i bostadsrättsföreningen bör vara anpassat till boende som har olika mål med sin träning. I en bostadsrättsförening finns ofta en stor blandning av människor som har olika träningsmål och olika förutsättningar. 

Det kan t.ex. vara lämpligt att välja en motionscykel med lågt insteg för att underlätta för äldre att kliva på / av cykeln. Det kan också vara bra att välja träningsmaskiner som kan användas både med och utan inbyggda program. Vissa gillar att köra avancerade intervallprogram medan andra föredrar enkel inställning där man själv ställer in motståndet.

Vilka träningsredskap och träningsmaskiner bör man ha i gymmet i bostadsrättsföreningen?

Ibland kan det vara bra att fråga boende i föreningen vilken typ av träningsutrustning man önskar i träningsrummet men en bra utgångspunkt är att man bör ha utrustning både för styrekträning och konditionsträning. 

Exempel på utrustning för styrketräning i BRF-gym är:

Exempel på konditionsmaskiner till BRF-gym är:

Hur stort behöver träningsrummet till bostadsrättsföreningen vara?

Träningsrummets storlek beror på hur många personer som beräknas använda träningsrummet och vilken typ av utrustning som ska få plats i rummet. 

MaxPuls.se kan hjälpa till med planeringen av träningsrummet. Maila en skiss över rummet som ni planerar att använda som träningsrum. Därefter tar vi fram ritningar och förslag på utformning av gymmet. 

Montering och service av träningsutrustning till BRF-gym

MaxPuls.se kan erbjuda komplett lösning med montering och serviceavtal så att du känner dig trygg i att allt blir korrekt monterat och att service sköts på rätt sätt. 

Garanti på träningsutrustning till bostadsrättsförening

När vi säljer träningsutrustning till bostadsrättsförening så väljer vi prisvärd utrustning som är anpassad efter bostadsrättsföreningens användningsgrad.

För att kunna ge garanti på utrustningen så är maskinerna är i dessa fall kraftigare än maskiner för hemmaträning. De är dock oftast inte lika avancerade som de som du ser på kommersiella gymanläggningar utan vi väljer prisklass och kvalitetsnivå som är anpassad efter behovet.

Hur kan bostadsrättsföreningen finansiera sitt köp av träningsutrustning?

Som finanseringsalternativ till en bostadsrättsförening som planerar att bygga träningsrum kan vi erbjuda faktura, leasing eller hyra. 

Kontakta oss gärna om du vill veta mer hur du kan finansiera träningsrummet till bostadsrättsföreningen.

 

 

Mer information om gym till bostadsrätt och företag

>>> Läs mer om våra företagsgym här <<<