Crosstrainer - Köpguide och tips vid köp online på nätet

Köpguide och tips vid köp av Crosstrainer på nätet

Tips och råd till dig som ska köpa Crosstrainer i webshop online på nätet

Att träna med Crosstrainer ger allsidig träning för stora delar av kroppen. Träningen är skonsam och ger både styrka och kondition.

En annan fördel med att träna Crosstrainer ljudnivån är låg vilket gör att det är en träningsform som passar bra framför TV:n.

Det finns många billiga Crosstrainer på marknaden men elliptiska rörelsen gör att det blir ganska stor belastning på Crosstrainern så det är viktigt att välja en Crosstrainer som passar ditt behov. I den här köpguiden ger vi tips och råd till dig som funderar på att köpa en Crosstrainer i webshop online på nätet.

Hur fungerar en Crosstrainer och vad är det för fördelar jämfört med andra träningsmaskiner?

Vid träning med Crosstrainer får både ben och överkropp styrketräning samtidigt som konditionen förbättras. Om man ska likna träningen med någon annan träningsform så ligger längdskidåkning nära till hands.

Många tycker att träning med Crosstrainer är rolig träning eftersom både ben och armar får sin träning. Om man jämför med t.ex. motionscykel och löpband så är det mest benen som får träning. En annan stor fördel med Crosstrainer jämfört med t.ex. löpband är att träning med Crosstrainer är betydligt skonsammare för både leder och muskler.

Den elliptiska rörelsen utförs i en kontrollerad form och risken för muskelbristning eller andra skadeproblem är lägre på Crosstrainer jämfört med t.ex. löpband.

Vad är viktigt att titta på när jag ska köpa en Crosstrainer?

Som vi tidigare nämnt så utsätts en Crosstrainer för ganska stor belastning när man drar i handtagen. En billig Crosstrainer har ofta en vek konstruktion och detta gör att maskinen "svarar" dåligt vid tuff träning.

En stabil Crosstrainer "svarar" direkt och träningen blir därmed både roligare och effektivare. I de tekniska specifikationerna anges max användarvikt och vikt på Crosstrainern. Ju mer marginal du har till max användarvikt desto stabilare kommer du uppleva din Crosstrainer. Vikten på din Crosstrainer avslöjar också en del om hur stabil konstruktionen är.

Olika varianter på Crosstrainers

Den vanligaste typen av Crosstrainer har svänghjulet placerat i bak men det finns också Crosstrainer som har svänghjulet i fram.

  • Bilden visar en Crosstrainer med svänghjulet i bak. Vanligt förekommande steglängd på Crosstrainer med svänghjulet i bak är 35-41 cm.

    Bilden visar en Crosstrainer med svänghjulet i bak. Vanligt förekommande steglängd på Crosstrainer med svänghjulet i bak är 35-41 cm.

  • Bilden visar en Crosstrainer med svänghjulet i fram. En Crosstrainer med svänghjulet i fram brukar ofta ha lite längre steglängd. Vanligt förekommande steglängd är 41-53 cm.

    Bilden visar en Crosstrainer med svänghjulet i fram. En Crosstrainer med svänghjulet i fram brukar ofta ha lite längre steglängd. Vanligt förekommande steglängd är 41-53 cm.

Träningsprogram gör träning med Crosstrainer ännu roligare!

De allra flesta Crosstrainer som finns på marknaden har en display med inbyggda träningsprogram. Med dessa träningsprogram kan du variera din träning vilket ger en roligare och mer inspirerande träning.

  • Bilden visar en display på en Crosstrainer. Det är vanligt att det är 10-12 inbyggda träningsprogram. Programmen brukar dessutom vara skalbara. Dvs. du kan justera motståndet i olika nivåer för varje träningsprogram. Nästan alla Crosstrainer har integrera

    Bilden visar en display på en Crosstrainer. Det är vanligt att det är 10-12 inbyggda träningsprogram. Programmen brukar dessutom vara skalbara. Dvs. du kan justera motståndet i olika nivåer för varje träningsprogram. Nästan alla Crosstrainer har integrera

Video

Köp din Crosstrainer online på nätet här:

>> Se alla våra Crosstrainer här!