Motionscyklar - Köpguide och tips vid köp online på nätet

Köpguide och tips vid köp av motionscykel på nätet

Tips och råd till dig som ska köpa motionscykel i webshop online på nätet

Motionscykel är en klassisk träningsmaskin för att förbättra kondition och gå ner i vikt. Motionscykeln har sin givna plats på gymmet men det finns också många olika utföranden på motionscyklar för hemmabruk. Fördelen med att skaffa en motionscykel till ditt hem är att du inte behöver ge dig iväg till ett gym för att träna. Det blir tidseffektiv träning när du har tid!

I den här köpguiden ger vi tips och råd till dig som ska köpa motionscykel i webshop online på nätet. Du kanske funderar på att köpa en billig motionscykel på nätet men innan du gör detta, läs vår köpguide så får du värdefull information inför köpet.

Vad är utmärkande egenskaper för en motionscykel?

Motionscyklar riktar sig till personer som vill köra lite lugnare konditionsträning. Kanske med fokus på viktnedgång.

Sadeln på en motionscykel är bred och behaglig att sitta på. På en motionscykel är sittställningen upprätt vilket känns behagligt om du ska köra lättare konditionsträning.

På en motionscykel kan sadeln oftast justeras både i djup och höjd men styret är oftast begränsat till att bara kunna justeras i vinkel. En motionscykel har ofta breda pedaler med en rem för att du ska kunna använda dina vanliga träningsskor.

Motståndet på en motionscykel styrs oftast från displayen. Motionscyklar är även ofta utrustade med program vilket kan vara inspirerande och du har svårt att själv hitta på egna intervaller.

 • Bilden visar en variant av motionscykel för hemmabruk.

  Bilden visar en variant av motionscykel för hemmabruk.

 • Sadeln på en motionscykel är bred, mjuk och behaglig att sitta på.

  Sadeln på en motionscykel är bred, mjuk och behaglig att sitta på.

 • Pedalerna på en motionscykel har remmar och du kan använda dina vanliga träningsskor.

  Pedalerna på en motionscykel har remmar och du kan använda dina vanliga träningsskor.

 • Styret på en motionscykel ger flera greppmöjligheter för varierad sittställning. Ofta finns sensorer för pulsmätning integrerat i handtagen.

  Styret på en motionscykel ger flera greppmöjligheter för varierad sittställning. Ofta finns sensorer för pulsmätning integrerat i handtagen.

Träningsprogram gör träning med motionscykel ännu roligare!

De allra flesta motionscyklar som finns på marknaden har en display med inbyggda träningsprogram. Med dessa träningsprogram kan du variera din träning vilket ger en roligare och mer inspirerande träning.

 • Bilden visar en display på en motionscykel. Det är vanligt att det är 10-12 inbyggda träningsprogram. Programmen brukar dessutom vara skalbara. Dvs. du kan justera motståndet i olika nivåer för varje träningsprogram. Nästan alla motionscyklar har integrer

  Bilden visar en display på en motionscykel. Det är vanligt att det är 10-12 inbyggda träningsprogram. Programmen brukar dessutom vara skalbara. Dvs. du kan justera motståndet i olika nivåer för varje träningsprogram. Nästan alla motionscyklar har integrer

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa motionscykel i webshop online på nätet?

Det finns många billiga motionscyklar på nätet men vi har valt att arbeta med motionscyklar som kanske kostar lite mer men å andra sidan är de prisvärda om man jämför prestanda och pris. Här är några faktorer som du ska tänka på när du ska köpa motionscykel på nätet:

 • Titta på vikten på svänghjulet. Ett tyngre svänghjul ger oftast en behagligare "gång".
 • Kontrollera angiven max användarvikt.
 • Kontrollera även vikten på motionscykeln. Det avslöjar lite om hur stabil cykeln är.

Köp din motionscykel online på nätet här:

>> Se alla våra motionscyklar här!