Roddmaskiner - Köpguide och tips vid köp online på nätet

Köpguide och tips vid köp av roddmaskin på nätet

Tips och råd till dig som ska köpa roddmaskin i webshop online på nätet

Träning med roddmaskin ger allsidig styrketräning för stora delar av kroppen samtidigt som du får bra konditionsträning. Roddmaskiner finns i flera olika utföranden, allt från billiga roddmaskiner som inte tar så stor plats till större professionella roddmaskiner som är dimensionerade för frekvent användning.

I den här köpguiden ger vi tips och råd till dig som ska köpa roddmaskin i webshop online på nätet. Du kanske funderar på att köpa en billig roddmaskin på nätet men innan du gör detta, läs vår köpguide så får du värdefull information inför köpet.

Vad skiljer en billig roddmaskin jämfört med de som kostar lite mera?

En roddmaskin utsätts för ganska stor belastning vid träning. Speciellt om du väger lite mera. Förutom att roddmaskinens rambalk utan att svikta ska klara att din kroppsvikt förflyttas framåt och bakåt gång efter gång så utsätts även ramen för påfrestningar när du drar i roddhandtaget. En avgörande faktor som skiljer en billig roddmaskin från en än dyrare är ofta stabiliteten. En billig roddmaskin är oftast designad för en lättare, mindre person som inte utsätter den för alltför tyng belastning. För att få en mer stabil roddmaskin får man gå upp lite i prisnivå men om du planerar att träna regelbundet så är det helt klart värt att satsa lite mera och får en stabil roddmaskin som håller måttet år efter år.

Hur fungerar motståndet på en roddmaskin?

Det finns lite olika varianter på motstånd på roddmaskiner men vanligast är en kombination av luft- och magnetmotstånd.

 • Bilden visar luftmotståndet på en roddmaskin. Ofta har roddmaskinerna en kombination av luftmotstånd och magnetmotstånd som styrs från displayen via olika träningsprogram.

  Bilden visar luftmotståndet på en roddmaskin. Ofta har roddmaskinerna en kombination av luftmotstånd och magnetmotstånd som styrs från displayen via olika träningsprogram.

Finns det ihopfällbara roddmaskiner och hur går det till att fälla ihop den?

Många roddmaskiner för hemmabruk är ihopfällbara för att spara plats. Om du inte har platsprist och istället prioriterar hög stabilitet så ska du välja en roddmaskin med fast ram då detta är stabilare.

 • Bilden visar hur man vanligtvis fäller ihop en roddmaskin. Den bakre delen av ramen lyfts upp och man sparar därmed golvyta.

  Bilden visar hur man vanligtvis fäller ihop en roddmaskin. Den bakre delen av ramen lyfts upp och man sparar därmed golvyta.

 • Bilden visar samma roddmaskin i nedfällt läge.

  Bilden visar samma roddmaskin i nedfällt läge.

 • I fram sitter ofta transporthjul vilket gör det lätt att rulla undan roddmaskinen när den inte används.

  I fram sitter ofta transporthjul vilket gör det lätt att rulla undan roddmaskinen när den inte används.

Träningsprogram gör träning med roddmaskin ännu roligare!

De allra flesta roddmaskiner som finns på marknaden har en display med inbyggda träningsprogram. Med dessa träningsprogram kan du variera din träning vilket ger en roligare och mer inspirerande träning.

 • Bilden visar en display på en roddmaskin. Det är vanligt att det är 10-12 inbyggda träningsprogram. Programmen brukar dessutom vara skalbara. Dvs. du kan justera motståndet i olika nivåer för varje träningsprogram. Vissa roddmaskiner har inbyggd pulsmotta

  Bilden visar en display på en roddmaskin. Det är vanligt att det är 10-12 inbyggda träningsprogram. Programmen brukar dessutom vara skalbara. Dvs. du kan justera motståndet i olika nivåer för varje träningsprogram. Vissa roddmaskiner har inbyggd pulsmotta

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa roddmaskin i webshop online på nätet?

Det finns många billiga roddmaskiner på nätet men vi har valt att arbeta med roddmaskiner som kanske kostar lite mer men å andra sidan är de prisvärda om man jämför prestanda och pris.

Här är några faktorer som du ska tänka på när du ska köpa motionscykel på nätet:

 • Kontrollera angiven max användarvikt.
 • Kontrollera även vikten på roddmaskinen. Det avslöjar lite om hur stabil roddmaskinen är.

Video

Köp din roddmaskin i webshop online på nätet här:

>> Se alla våra roddmaskiner här!