Spinningcyklar - Köpguide och tips vid köp online på nätet

Köpguide och tips vid köp av spinningcykel på nätet

Tips och råd till dig som ska köpa spinningcykel i webshop online på nätet

Träning på spinningcykel har på senare år ökat mycket i popularitet. Många går till gym för att köra spinningträning men vi ser också en ökning i försäljningen av spinningcyklar för hemmabruk. Sambandet är ganska enkelt då cykelträning ute på sommaren också har ökat i popularitet. Det bästa sättet att underhålla cykelträningen på vintern är med hjälp av en spinningcykel. Att träna spinning i grupp kan vara mycket inspirerande men det krävs också lite mer planering och tid för att komma iväg till ett gym. Många har problem att hinna med att träna regelbundet och då är en spinningcykel hemma perfekt. Då kan du träna när du har tid!

I den här köpguiden ger vi tips och råd till dig som ska köpa spinningcykel på nätet. Du kanske funderar på att köpa en billig spinningcykel på nätet men innan du gör detta, läs vår köpguide så får du värdefull information inför köpet.

Vad är det för skillnad på en spinningcykel och en motionscykel?

Det är en hel del skillnader på en spinningcykel och en motionscykel. Man kan säga att de är utformade till två olika typer av träningspersoner. Här kan du se en sammanställning över viktiga skillnader på en spinningcykel och en motionscykel:

 • <p>Spinningcyklar riktar sig till personer som vill ha möjlighet att köra lite intensivare träning. Cykeln är kraftigt byggd och klarar intensiva intervaller i högt motstånd.</p>

<p>Sadeln på en spinningcykel är smalare och liknar oft

   

  Spinningcyklar riktar sig till personer som vill ha möjlighet att köra lite intensivare träning. Cykeln är kraftigt byggd och klarar intensiva intervaller i högt motstånd.

  Sadeln på en spinningcykel är smalare och liknar oft

 • <p>Motionscyklar riktar sig mer till personer som vill köra lite lugnare konditionsträning.</p>

<p>Sadeln på en motionscykel är bred och behaglig att sitta på.</p>

<p>På en motionscykel är sittställningen lite mer upprä

   

  Motionscyklar riktar sig mer till personer som vill köra lite lugnare konditionsträning.

  Sadeln på en motionscykel är bred och behaglig att sitta på.

  På en motionscykel är sittställningen lite mer upprä

Jag har hört talas om SPD-pedaler men vad är det?

SPD är ett pedalsystem som ofta används i spinningsalar. Det är också vanligt att de sitter på spinningcyklar för hemmabruk. Till SPD-pedaler behöver du cykelskor med SPD-klossar. Det är samma system som används till MTB så det går bra att använda samma skor. Tänk dock på att det kan vara praktiskt att ha två uppsättningar då MTB-skorna ofta blir smutsiga.

 • Bilden visar en kombinationspedal som är vanligt förekommande på spinningcyklar. Med kombinationspedaler kan du använda SPD-cykelskor på ena sidan och vanliga träningskor på andra sidan. Perfekt om det är flera i familjen som ska använda cykeln men där in

  Bilden visar en kombinationspedal som är vanligt förekommande på spinningcyklar. Med kombinationspedaler kan du använda SPD-cykelskor på ena sidan och vanliga träningskor på andra sidan. Perfekt om det är flera i familjen som ska använda cykeln men där in

 • Bilden visar cykelskor för spinning. Skorna har fäste för SPD-klossar på undersidan. Undersidan är mjuk för att inte skada golvet när du går.

  Bilden visar cykelskor för spinning. Skorna har fäste för SPD-klossar på undersidan. Undersidan är mjuk för att inte skada golvet när du går.

 • Bilden visar SPD-klossar som passar till spinningskor. SPD-klossarna är utformade så att du enkelt kan vrida foten inåt eller utåt för att lossa cykelskorna från cykelpedalerna.

  Bilden visar SPD-klossar som passar till spinningskor. SPD-klossarna är utformade så att du enkelt kan vrida foten inåt eller utåt för att lossa cykelskorna från cykelpedalerna.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa spinningcykel på nätet?

Det finns många billiga spinningcyklar på nätet men vi har valt att arbeta med spinningcyklar som kanske kostar lite mer men å andra sidan är de prisvärda om man jämför prestanda och pris.

Här är några faktorer som du ska tänka på när du ska köpa spinningcykel på nätet:

 • Titta på vikten på svänghjulet. Ett tyngre svänghjul ger oftast en behagligare "gång".
 • Kontrollera angiven max användarvikt.
 • Kontrollera även vikten på spinningcykeln. Det avslöjar lite om hur stabil cykeln är.
 • Fundera på om du vill ha SPD-pedaler. Det ingår ofta inte på billiga spinningcyklar.

Video

Köp din spinningcykel i webshop online på nätet här:

>> Se alla våra spinningcyklar här!