Träningsmaskiner - Köpguide och tips vid köp online på nätet

Träningsmaskiner - Köpguide och tips vid köp av träningsmaskiner online på nätet

Tips och råd till dig som ska köpa träningsmaskiner i webshop online på nätet

Att köpa en träningsmaskin till hemmet är för många en bra investering. Vi vet ju alla hur svårt det är att hitta tid till att träna. Med en träningsmaskin hemma så sparar du tid och kan träna när det passar dig. I vår köpguide för träningsmaskiner tipsar vi om de olika typerna av träningsmaskiner som du kan köpa hos oss. 

Vilka typer av träningsmaskiner finns det?

Hos oss kan du köpa följande varianter av träningsmaskiner:

  • Crosstrainer
  • Löpband
  • Motionscykel
  • Roddmaskin
  • Spinningcykel
  • Stakmaskin

Vilken typ av träningsmaskin ska jag köpa?

Det är såklart individuellt vilken typ av träningsmaskin som passar bäst till dig men nedan finner du lite tips och råd som kan göra valet av träningsmaskin enklare för det finns ju en hel del olika varianter av träningsmaskiner. 

Träningsmaskin - Crosstrainer

Om du satsar på att köpa en Crosstrainer som träningsmaskin hemma så får du en träningsmaskin som ger allsidig träning för stora delar av kroppen. Träningen är skonsam och ger både styrka och kondition. 

Om du gillar att träna framför TV:n så är Crosstrainer ett bra val av träningsmaskin. Ljudnivån är låg så att du inte behöver höja ljudet för att höra. En annan fördel med låg ljudnivå är att du inte riskerar att störa grannarna.

Storleken på en Crosstrainer varierar men räkna med att den tar upp minst cirka 150x65 cm i golvyta.  Ofta finns transporthjul så att du kan rulla undan crosstrainern när du inte använder den.

>> Här kan du se alla våra träningsmaskiner av typen Crosstrainer <<

<p>Bilden visar ett exempel på Crosstrainer träningsmaskin

Bilden visar ett exempel på Crosstrainer träningsmaskin

Träningsmaskin - Löpband

Löpträning är för många Synonymt med träning. Det kan dock vara svårt att utöva träningsformen året om i Sverige eftersom det är kallt och halt under vinterhalvåret. Att skaffa ett löpband som träningsmaskin hemma är därför populärt eftersom löpträning då kan ske året om på ett tidseffektivt sätt. 

Löpband som träningsmaskin passar bra både för elit-träning och för motionären som vill använda det för en promenad framför TV:n. Som träningsmaskin är löpbandet effektivt. Lutningen kan ofta justeras med motor så att du kan simulera rejäla backar. Intervallträning på ett löpband ger effektiv konditionsträning. 

Storleken på ett löpband varierar. Många löpband för hemmabruk är uppfällbara för att spara plats när du inte använder det. Räkna med att det tar upp minst cirka 120x90 cm i uppfällt läge. Ofta finns transporthjul så att du kan rulla undan crosstrainern när du inte använder den.

>> Här kan du se alla våra träningsmaskiner av typen Löpband <<

>> Läs hela vår köpguide för Löpband här <<

<p>Bilden visar ett löpband i uppfällt läge

Bilden visar ett löpband i uppfällt läge

Träningsmaskin - Motionscykel

En motionscykel som träningsmaskin passar alla i familjen. Den är lätt att ställa in och man sitter i en behaglig position. Ljudnivån är låg så det passar utmärkt att skaffa en motionscykel som träningsmaskin om du gillar att träna framför TV:n.

De enklaste varianterna av motionscyklar har ett manuellt motståndsvred. Om man går upp lite i prisnivå så är det en elektronisk display utrustad med olika träningsprogram. Många tycker att det är inspirerande och varierande träna med träningsprogrammen. 

Storleken på motionscyklar varierar men räkna med att en motionscykel tar upp cirka 120x60 cm i golvyta. Ofta är motionscyklarna utrustade med transporthjul så att du enkelt kan flytta undan den när du inte använder den.

>> Här kan du se alla våra träningsmaskiner av typen Motionscyklar <<

>> Läs hela vår köpguide för Motionscyklar här <<

<p>Bilden visar en motionscykel för hemmabruk

Bilden visar en motionscykel för hemmabruk

Träningsmaskin - Roddmaskin

Om du satsar på en roddmaskin som träningsmaskin hemma så får du både kondition och styrka på en och samma gång. 

Många är stillasittande på sina arbeten, att träna med roddmaskin stärker muskulaturen i bål och rygg vilket ger positiva effekter. Du kan förhoppningsvis undvika problem som kan uppkomma vid stillasittande arbete.

Priserna på roddmaskiner varierar en hel del. Som med så mycket annat så får man vad man betalar för. En billigare roddmaskin är inte lika stabil som en dyrare så om du vill satsa på en rejäl träningsmaskin så bör du inte välja den billigaste varianten. 

Storleken på roddmaskiner varierar. En mindre enkel variant kan ta upp cirka 195x45 cm i bolvyta medan en större, stabilare roddmaskin tar upp cirka 240x50 cm i golvyta. Vissa modeller kan fällas upp för att spara plats när den inte används. 

>> Här kan du se alla våra träningsmaskiner av typen Roddmaskin <<

>> Läs hela vår köpguide för Roddmaskiner här <<

<p>Bilden visar en enklare variant av roddmaskin och hur den kan fällas upp för att spara plats.

Bilden visar en enklare variant av roddmaskin och hur den kan fällas upp för att spara plats

Träningsmaskin - Spinningcykel

En spinningcykel eller indoor bike som det även kallas är en stabilare cykel jämfört med en motionscykel. Den har ett stort, tungt svänghjul vilket ger en behaglig "gång". Sittställningen liknar mer den du har på en hybrid eller racercykel. 

En spinningcykel är designad för intensivare träning jämfört med motionscykel. Den klarar att du står upp och trycker på rejält. Sadeln är ofta smal som på en racercykel jämfört med en motionscykel som har en bredare sadel. 

Motståndet justeras oftast via ett manuellt vred. 

Räkna med att en spinningcykel tar upp cirka 110x60 cm i golvyta.

>> Här kan du se alla våra träningsmaskiner av typen Spinningcyklar <<

>> Läs hela vår köpguide om Spinningcyklar här <<

<p>Bilden visar ett exempel på spinningcykel

Bilden visar ett exempel på spinningcykel

Träningsmaskin - Stakmaskin

Stakmaskin är synonymt med längdskidåkning. Visst är det så att de flesta som använder stakmaskin som träningmaskin tränar längdskidåkning på vintern men träningsformen är effektiv för alla. Överkroppen får bra träning samtidigt som hjärtat får jobba rejält. Ett intervallpass med stakmaskin ger effektiv träning. 

Det finns lite olika varianter av stakmaskiner. Den vanligaste varianten är att man drar i två remmar (samma motståndstyp som en roddmaskin). Det finns även varianter där man använder stavar. 

<p>Bilden visar en stakmaskin av typen där man drar i remmar

Bilden visar en stakmaskin av typen där man drar i remmar